Vi samler virksomheder og førende specialister om at skabe fremtidens løsninger

Holstebro Kommune bliver epicentret for en banebrydende begivenhed, der strækker sig over en hel uge og fokuserer på nogle af de mest presserende udfordringer i vores tid – nemlig overgangen til mere bæredygtighed. Som en del af denne spændende uge samles virksomheder, forskere og verdens førende specialister for at opdage og udvikle innovative bæredygtige løsninger.

En række fremtrædende lokale og internationale virksomheder har præsenteret udfordringer, der skal løses som en del af Sustain Week. Disse udfordringer vil blive taget op af nøje udvalgte specialister, forskere og studerende, der i samarbejde med virksomhederne vil udforske innovative muligheder og nye perspektiver.

De otte cases vil blive angrebet på forskellige måder, lige fra støberivirksomheden BIRN, der ønsker at finde alternative anvendelsesmuligheder for sand i støbeprocessen, til Vestjysk Bank, der vil afholde en paneldebat med den kendte tv-vært Clement Kjærsgaard om, hvordan finansielle instrumenter kan bidrage til den grønne omstilling.

 

Støberivirksomheden BIRN er med og arbejder sammen med specialister på at finde alternative anvendelsesmuligheder for sand i støbeprocessen (foto: BIRN)

 

Arbejdsgrupperne er allerede i fuld gang med at arbejde på disse cases, og alt kulminerer under Sustain Week i uge 36, hvor der er sammensat et spændende program for de inviterede eksperter og VIP-gæster, der besøger området. Der vil også være arrangementer, hvor det lokale erhvervsliv inviteres med, samt offentlige aktiviteter. For eksempel er der planer om, at man kan besøge cases og de virksomheder, der står bag dem, på Store Torv i gågaden i forbindelse med Open By Night fredag den 1. september – en spændende eftermiddag med konkurrencer og netværk.

Sustain Week er et initiativ af Holstebro Kommune, ErhvervsForum Holstebro, Holstebro Udvikling og projektets tovholder og idémand Mads Kinch Clemmensen, der til daglig er CEO i rekrutteringsvirksomheden Foodjob Nordic.

 

Tovholder og idémand Mads Kinch Clemmensen, er til daglig er CEO i rekrutteringsvirksomheden Foodjob Nordic.

 

“Vi ønsker at skabe et forløb, hvor deltagerne fra virksomhederne får stor værdi og muligheden for at tackle kendte udfordringer fra nye vinkler. Det er præcis, hvad der sker, når vi inviterer specialister og forskere ind i virksomhedernes hjerte,” fortæller Mads Kinch Clemmensen og tilføjer, at erfaringerne fra tidligere forløb har været meget positive. Virksomheder, der tidligere har deltaget, er glade for at komme tilbage, og løsningerne på cases bliver implementeret i virkeligheden.

Konceptet har været velafprøvet i over 10 år, og Mads Clemmensen har allerede opnået værdifulde erfaringer gennem lignende arrangementer, herunder på Bornholm. Førende virksomheder som Arla Foods, AAK, Chr. Hansen, Danish Crown, Barry Callebaut, Carlsberg, Nestlé, Novozymes, Novo Nordisk Foundation og andre markante aktører har allerede gennemgået lignende forløb.

 

Spændende program i uge 36 for eksperter og VIP-gæster

Holstebro Kommune, der også har været med til at finansiere Sustain Week, har store forventninger til arrangementet i den første uge i september.

“Vi forventer, at det bliver en uge, hvor mange nøgleaktører inden for grøn forretningsudvikling retter deres opmærksomhed mod Holstebro Kommune. Dette matcher vores ambition om at tydeliggøre vores nye position som et af Danmarks førende knudepunkter for grøn energiproduktion og bæredygtig samfundsudvikling,” siger Torben Gudiksen, formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

 

Torben Gudiksen, formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, ser frem til en uge, hvor mange nøgleaktører inden for grøn forretningsudvikling retter deres opmærksomhed mod Holstebro Kommune.

 

Gastronomiske oplevelser venter gæsterne

Sustain Week tilbyder også en ekstra dimension, da de inviterede gæster vil få mulighed for at deltage i et spændende besøgsprogram i lokalområdet, der omfatter gastronomiske oplevelser på lokale restauranter, hvor bæredygtighed er i fokus.

Ambitionen er, at Sustain Week skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor førende lokale virksomheder sammen med nogle af verdens mest ambitiøse virksomheder samles med de mest talentfulde internationale forskere, studerende og specialister inden for området. Målet er at finde innovative og bæredygtige løsninger i uge 36 i Holstebro.

Du kan læse mere om casevirksomhederne her