Skovgaard Energy vil give lokale virksomheder medvind

Skovgaard Energy Sustain Week

Der er brug for kilder til vedvarende energi – og Skovgaard Energy er med til at tackle den mission. De er nemlig med til at bygge et stort såkaldt Power-to-X-anlæg ved Holstebro. Her skal strøm fra vindmøller og solceller omdannes til andre energiformer.

I det arbejde vil de have områdets virksomheder med. Derfor skal Skovgaard Energy bruge Sustain Week på at dykke grundigere ned i potentialet for virksomhederne, der kan få gavn af det store Power-to-X-projekt.

– Det kunne være rart at få belyst, hvad der ellers kunne være af følgevirksomheder og følgeindustri i det omkringliggende område. Der er behov for alle de kompetencer og ressourcer, vi kan komme i nærheden af, siger Pat A Han, der er teknisk direktør i Skovgaard Energy.

Læs den konkrete problemformulering i dette projekt lige her.

Find det samlede program for Sustain Week her.

Fakta: Power-to-X i Holstebro

Energigiganten Ørsted og Skovgaard Energy har underskrevet en hensigtserklæring om at udvikle et af Danmarks mest attraktivt placerede Power-to-X-anlæg ved Holstebro.

Anlægget skal bygges i flere faser, og det kan dermed både spille en central rolle i opstarten af den danske Power-to-X-industri samt i etableringen af storskala eksport af vedvarende brint til den grønne omstilling af Europa.

Projektets første fase får en forventet elektrolysekapacitet på 150MW og skal drives af landvind- og solcelleparker. Skovgaard Energy har allerede påbegyndt udviklingen af såvel Power-to-X projektet som de tilhørende landvind- og solcelleparker, hvilket kan muliggøre, at projektet gennemføres hurtigt, såfremt myndighedsarbejdet går efter planen.

Power-to-X anlægget skal ligge i Idomlund ved Holstebro. Midt- og Vestjylland er fødestedet for den danske vindmølleindustri, og området har i årtier været et centrum i Danmarks grønne væksteventyr.